13 Ocak 2017 Cuma

Tarantulayı Tanıyoruz

video


TARANTULAYI TANIYORUZ

Tarantula  Tarantulagiller (Theraphosidae) sınıfına giren iri ve kıllı bir örümcek türüdür.
800 türü bulunmakta ve devamlı yeni türler keşfedilmekte olan bir ailedir.


Harita
DAĞILIMI

Afrika,Güney Amerika,Kuzey Amerika,Avustralya,Anadolu,Ortodoğu yaşadığı coğrafyadır.Kutuplar hariç neredeyse heryerde bulunurlar. Genellikle Güney Amerika Yağmur ormanlarında bir çok türü bulunur. Türkiyede Doğu ve Güneydoğu anadoluda bulunmaktadırlar.Türkiyede 3 türü bulunmaktadır 2012 Verilerine göre kim bilir belki başka türlerde bulunuyodur.


mavi tarantula


GENEL ÖZELLİKLERİ


8 bacak 2 kolu ve 2 dişi bulunmaktadır 3 sınıfa ayrılmışlardır: Ağaç,Yer ve Tünel her sınıfın ayrı özellikleri mevcuttur Örnek olarak Ağaç sınıfındakilerin Ağaçların kütüklerinde yaşamaları yuva yapmalarıdır. Genelde nemli yerlerde yaşarlar Çölde yaşayan türleride mevcuttur. Bakımları kolay olduğundan dolayı çok fazla beslenirler evcil hayvan olarak.


ÜREME


Tarantulalar olgunluğa erişince erkekler üremek için doğada dişi arayışına geçerler dişi bulunca üreme gerçekleşir ve erkek hemen kaçar yoksa dişi tarafından yenme ihtimali vardır Evde besleyenlerde üremeden sonra tarantulalırı ayırmaları gerekir. Üreme gerçekleşince türden türe değişen yumurta sayıını kokon denilen bir ağ örerek içine bırakır ve kuluçkaya yatar .

Un kurdu

TARANTULALARIN BESLENMESİ


Tarantulalar tuzak kurarak avlanırlar Avları yaklaşınca ani bir hareketle avlarını yakalar dişleriyle öldürürler . Tarantulaları ürettiği bir sıvıyla avları nı eriterek yerler, Genelde avları fare,küçük böcekler,kuşlar olabilir bu türden türe değişir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder